We hebben inmiddels al maanden gereisd in onze camper Koos, met een minikeukentje waar ik steeds meer mijn weg in heb gevonden én van ben gaan houden. Er was één ding die ik het meest dacht te gaan missen: een oven!
Ik ben gek op groente uit de oven (spruitjes met veel knoflook en ui, broccoli met geroosterde sesamzaadjes, you name it!) Maar huisgemaakte granola uit de oven was ook een grote favoriet.
Er was één ding die ik het meest dacht te gaan missen in de camper: een oven! Maar veel kan je ook gewoon klaarmaken in een koekenpan, zoals deze heerlijke granola.
Gek genoeg mis ik de oven een stuk minder dan ik had verwacht. Er zijn zoveel lekkere dingen die je kan klaarmaken op één of twee gaspitjes, en soms moet gewoon iets creatiever denken. Zo ook met de huisgemaakte granola, die kan namelijk ook heel goed gemaakt worden in een koekenpan!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor een flinke bak granola:
- 150 gram hazelnoten
- 150 gram walnoten
- 250 grove havermoutvlokken
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 3 eetlepels kokosrasp
- 2 eetlepels chiazaad
- 3 eetlepels rozijnen
Bereiding:
- Hak de hazelnoten en walnoten grof.
- Verhit in een koekenpan een scheutje zonnebloemolie en rooster de havermoutvlokken 5 minuten, blijf goed roeren.
- Voeg na 5 minuten de gehakte hazelnoten en walnoten en de pompoenpitten toe. Bak even mee en voeg dan de rest van de zonnebloemolie en de honing toe. Bak nog zo’n 10 minuten, terwijl je goed blijft roeren. Als de granola lekker ruikt en lichtbruin is gekleurd, dan is hij klaar.
- Haal dan de pan van het vuur en laat de granola afkoelen.
- Voeg dan de kokosrasp, het chiazaad en de rozijnen toe. Bewaar in een luchtdichte bak of pot.
- De granola is heerlijk met griekse yoghurt en vers fruit.