Ook als je kookt in een kleine (camper)keuken, heb je soms zin in een lekker voorgerecht. Er is niks fijner dan lekker lang tafelen!
Een oude bekende in een nieuw jasje! In het Camperkeuken kerstmenu stond als vegetarisch hoofdgerecht een paddenstoelenstoofje met pastinaakpuree. Dit smaakvolle stoofje van paddenstoelen was zo’n succes dat ik hem laat terugkomen in dit voorgerecht. Want ook als je kookt in een kleine (camper)keuken heb je soms zin in een lekker voorgerecht. Er is niks fijner dan lekker lang tafelen!
Dit keer combineer ik het paddenstoelenstoofje met geitenkaas, geroosterde pecannoten en verse bieslook. Smaakexplosie gegarandeerd!
Je kan dit gerecht ook ideaal als lunch of als hoofdgerecht met een lekkere salade en wat brood serveren.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 350 gram paddenstoelen
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel fijne mosterd
- 1 blokje groentebouillon
- 15 cl bier – trappist dubbel
- 2 handjes pecannoten
- 50 gram geitenkaas
- Verse bieslook naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Boter om in te bakken
Bereiding:
- Snijd de rode ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen doormidden of in vieren. Snijd de bieslook fijn.
- Rooster de pecannoten in een klein beetje boter en wat zout lichtbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
- Verhit in een pan een klontje boter bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
- Blus daarna af met 15 cl bier, verkruimel hierover het groente-bouillonblokje en roer 1 eetlepel mosterd en peper en zout door het paddenstoelenmengsel. Laat 10 tot 15 minuten stoven, tot het bier grotendeels in de paddenstoelen is getrokken.
- Verdeel de paddenstoelenstoof over 2 borden, vervolg met verkruimelde geitenkaas, geroosterde pecannoten en fijngesneden verse bieslook.