Een omelet is altijd een goed idee! Vaak gooi ik restjes groente van de vorige avond in een omelet. Want eigenlijk is bijna alles lekker in een omelet! Maar voor dit gerecht scoor ik graag speciaal de boodschappen.
Een omelet is altijd een goed idee!
Door de paddenstoelen tapenade door de eieren te mixen, krijg je een extra smaakvol omelet. Samen met de gebakken champignons en spinazie is dit een topcombinatie. De geroosterde pijnboompitten en parmezaan maken het af!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 eieren
- 2 eetlepels paddenstoelen tapenade
- 250 gram kastanjechampignons
- 200 gram spinazie
- 2 handjes pijnboompitten
- Scheutje melk
- Olijfolie
- Parmezaan naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Zet apart.
- Snijd de paddenstoelen in 4 partjes. Verwarm in een pan een scheutje olijfolie en bak de paddenstoelen in 5 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut een beetje zout toe en blijf omscheppen. Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit daarna in dezelfde pan weer een beetje olijfolie en wok de spinazie heel kort, ongeveer 1 minuut, met een beetje zout. Zet apart.
- Kluts de eieren met een scheutje melk, twee lepels paddenstoelen tapenade en een beetje zout en peper.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de omelet op middelhoog vuur, met een deksel op de pan, in 5 minuten gaar. Heb je een kleine koekenpan? Bak de omeletten dan net als ik één voor één.
- Schep de omelet op bord, vervolg met de spinazie en de paddenstoelen. Maak het af met wat vers geschaafde parmezaan en de geroosterde pijnboompitten.