Ken jij okonomiyaki al? Dit Japanse gerecht is niet alleen een geweldig woord voor Scrabble, het is ook helemaal hip en veel gespot op de Instagram-tijdlijn. En niet zonder reden: deze Japanse groente-pannenkoek is namelijk zo gemaakt en heel erg lekker!
Als groot Japan-fan, kon ik natuurlijk niet achterblijven. In 2019 hebben we een geweldige reis door Japan gemaakt. Naast de indrukwekkende natuur en cultuur hebben we enorm genoten van het goddelijke Japanse eten. Tijdens deze trip maakten we ook kennis met okonomiyaki!
In de originele okonomiyaki zit vaak vlees en groente. In dit recept deel ik een vegetarische versie met lekker veel groente. Okonomiyaki is ook een ideaal gerecht om restjes groente in te verwerken.
Ik maakte dit keer een okonomiyaki met Chinese kool, prei, taugé en lente-ui. De Japanse pannenkoek beleg je met twee sausjes. Officieel trek je hiervoor dunne lijntjes in ruitpatroon over de pannenkoek heen (hiervoor kan je een theelepeltje of een satéprikker gebruiken). Maar je kan de sausjes natuurlijk ook gewoon ernaast serveren!
In 2019 hebben we een geweldige reis door Japan gemaakt. Naast de indrukwekkende natuur en cultuur hebben we enorm genoten van het goddelijke Japanse eten. Tijdens deze trip maakten we ook kennis met okonomiyaki!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram Chinese kool
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 2 lente-uitjes
- 100 gram bloem
- 4 eieren
- 3 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel worcestersaus
- 0,5 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels sesamzaad
- Sesamolie
Bereiding:
- Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en de prei in halve ringen. Snijd de bosuitjes ook in dunne ringetjes.
- Meng de eieren met de bloem en 100 milliliter water. Meng in een grote kom met de gesneden Chinese kool, prei en taugé.
- Verwarm een scheutje sesamolie in een koekenpan en schenk de helft van het beslag in de pan en bak in ongeveer 5 minuten met een deksel op de pan de pannenkoek. Keer hem middels een bord om en bak de andere kant ook in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
- Meng voor het eerste sausje de ketchup met de worcestersaus en de sojasaus. Meng voor het tweede sausje de mayonaise met 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel water.
- Schep de pannenkoeken op twee borden. Beleg met de sausjes: trek met een klein lepeltje telkens lijntje in ruitpatroon. Maak het af met de ringetjes lente-ui en sesamzaad.