Minestrone soep zit vol met groente én pasta en is daarmee een echte maaltijdsoep. Ideaal voor in de camper dus! Je hebt maar één pan nodig en maakt de soep in een paar makkelijke stappen. Ik ben gek op deze Italiaanse soep!
Doordat je voor deze minestrone soep veel ingrediënten uit blik gebruikt, hoef je op je plek van bestemming maar een paar verse ingrediënten te scoren. De tomatenblokjes, cannelloni bonen, groente-bouillon, pasta en pijnboompitten kan je zo uit je voorraadkastje trekken.
Leuk feitje: ‘minestra’ betekent ‘soep’ in het Italiaans. Minestrone is het vergroot-woord hiervan, dit omdat deze groentesoep een echte maaltijdsoep is, en vol met verschillende ingrediënten zit. De hoeveelheid ingrediënten in deze minestrone-soep heb ik beperkt gehouden, om het gerecht nog lekker camperproof te houden.
Doordat je voor dit gerecht veel ingrediënten uit blik gebruikt, hoef je op je plek van bestemming maar een paar verse ingrediënten te scoren. De tomatenblokjes, cannelloni bonen, groente-bouillon, pasta en pijnboompitten kan je zo uit je voorraadkastje trekken. Scoor dan alleen nog de groente vers, en je kan aan de slag met deze lekkere maaltijdsoep.
De hoeveelheden zijn aangegeven voor 2 personen, maar je kan van deze soep ook gemakkelijk een dubbele portie maken. Zo heb je meteen voor 2 dagen eten in je huis (op wielen)!
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 witte ui
- 2 knoflooktenen
- 1 winterpeen
- 200 gram cavolo nero
- 100 gram pasta
- 200 gram tomatenblokjes (blikje)
- 200 gram cannellini bonen (blikje)
- 1 blokje groente-bouillon
- 2 handjes pijnboompitten
- Parmezaan naar smaak
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin in de pan. Zet apart.
- Snipper de witte ui, snijd de knoflook en de cavolo nero fijn en snijd de wortel in dunne plakjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook, ui en wortel in 5 minuten rondom.
- Voeg de tomatenblokjes, 600 ml water en een blokje groente-bouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg de pasta en de gesneden cavolo nero toe en kook deze tot de pasta beetgaar is. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep te dik lijkt.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de soep in twee kommen. Maak het af met vers geschaafde parmezaan en de geroosterde pijnboompitten.