Eén van mijn favoriete ovengerechten is melanzane. Ik ben gek op dit mediterraanse gerecht van aubergine, tomaat en mozzarella. Omdat in onze kleine camperkeuken geen oven zit, heb ik dit gerecht helaas onderweg met de camper niet kunnen maken. Maar… toen kwam de COBB! Eén van de voordelen van deze barbecue is dat je hem ook als oven kan gebruiken. Dat laat ik me niet twee keer zeggen natuurlijk, de melanzane kwam meteen op de campertafel!
Met dit gerecht waan je je even in Italië. Niet alleen door de Italiaanse kleuren, maar ook door de pure smaken van aubergine, tomaat, mozzarella en parmezaan. Ook op een minder zonnige dag, breng je zo het zonnetje even terug!
De aubergine grill je eerst even op het grillplaatje van de COBB, daarna bouw je de verschillende lagen van de melanzane in een overschaaltje en laat je hem in 30 minuten garen. Ideaal voor de dagen waarop je lekker buiten wilt koken.
Met dit gerecht waan je je even in Italië. Niet alleen door de Italiaanse kleuren, maar ook door de pure smaken van aubergine, tomaat, mozzarella en parmezaan. Ook op een minder zonnige dag, breng je zo het zonnetje even terug!
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1,5 aubergines
- 350 gram trostomaten
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 250 gram mozzarella
- 50 gram parmezaan
- 20 gram basilicum
- 2 handjes pijnboompitten
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Bestrooi met wat zout en zet even apart zodat het zout kan intrekken.
- Snijd de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes en de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.
- Verwarm de COBB en bak de plakken aubergine in 3 minuten per kant aan beide kanten bruin.
- Maak in een overschaal een laagje van plakken aubergine, met daarop plakjes tomaat, plakjes mozzarella, stukjes zongedroogde tomaat en wat blaadjes basilicum. Vervolg met nog een laag van aubergine, tomaat, mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum.
- Rasp ruim parmezaan over het gerecht.
- Plaats de ovenschaal in de COBB (op de basisplaat en het rooster) en laat in 30 minuten gaar worden.
- Giet eventueel vrijgekomen vocht (door de tomaat) af en schep de melanzane op de borden. Maak het af met nog wat blaadjes basilicum, pijnboompitten en peper en zout naar smaak.