Linzencurry met spinazie en kokos

Linzencurry met spinazie en kokos

Zin in een lekker verwarmend gerecht? Curry is altijd een goed idee! Welk seizoen het ook is, en waar je ook bent.

Deze linzencurry heeft door het gebruik van veel kruiden een wat langere lijst aan ingrediënten, maar ik kon het toch niet laten om hem te delen. Deze vegetarische curry viel namelijk heel goed in de smaak! Bovendien heb je misschien veel van deze kruiden sowieso in je (camper)keukenkastje staan! 

Curry is altijd een goed idee! Welk seizoen het ook is, en waar je ook bent.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram linzen
  • 100 gram bladspinazie
  • 2 rode uien
  • 4 knoflooktenen
  • 5 grote trostomaten
  • 150 gram tomatenpuree
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal (of 2 als je fan bent van pittig!)
  • Chilipoeder
  • Currypoeder
  • Kurkumapoeder
  • 2 cm verse gember
  • 2 lente-uien
  • 2 handjes cashewnoten
  • Koriander, naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram basmatirijst
  • 6 eetlepels griekse yoghurt
  • Sap van een halve limoen

Bereiding:

  • Rooster de cashewnoten in een beetje zonnebloemolie en zout. Zet het vuur uit als ze mooi lichtbruin zijn, laat afkoelen op een bordje. 
  • Meng voor het sausje de Griekse Yoghurt met 1 theelepel chili poeder, 1 theelepel kurkumapoeder, 1 theelepel currypoeder en het sap van een halve citroen. Zet apart.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snijd de lente-ui fijn, zet apart.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Verwarm in een grote pan de zonnebloemolie, voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  • Haal de schil van het stukje gember en rasp de gember bij de ui en knoflook in de pan. Roer door.
  • Voeg dan 2 eetlepels chilipoeder, 1 eetlepel currypoeder en 1 eetlepel kurkumapoeder en de tomatenpuree toe. Roer 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de gesneden tomaat, kokosmelk, kokosrasp, sesamolie, ketjap en sambal toe. Roer goed door en blijf nog 15 minuten verwarmen. Blijf tussendoor goed doorroeren. 
  • Voeg daarna in delen de spinazie toe aan de curry. 
  • Serveer de curry met het currysausje, de witte rijst, de geroosterde cashewnoten en koriander. Knijp als finishing touch nog wat verse limoen over het gerecht. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief