Herfstsalade met pompoen, paddenstoelen, geitenkaas, cranberries en tijm 

Herfstsalade met pompoen, paddenstoelen, geitenkaas, cranberries en tijm

Salade eten in de herfst? Ja natuurlijk! Maar dan wel een lekker vullende salade vol met seizoens-ingrediënten. Eén van mijn favoriete producten in de herfst is pompoen. Nu denk je misschien dat pompoen niet makkelijk klaar te maken is in een kleine (camper)keuken, maar gelukkig valt dit erg mee! Mijn tip? Koop niet een te grote pompoen, en kook hem eerst even in zijn geheel. Dan is hij makkelijk te snijden en kan je hem goed bereiden met weinig ruimte.

Salade eten in de herfst? Ja natuurlijk! Maar dan wel een lekker vullende salade vol met seizoens-ingrediënten.

In deze herfstsalade staan naast de pompoen nog andere heerlijke herfstproducten in de schijnwerpers: bladspinazie, gemengde paddenstoelen, geitenkaas, hazelnoten, gedroogde cranberries en serranoham. Een heerlijke combinatie van nootachtig, romig, zout en zoet. Een maaltijdsalade om blij van te worden!

P.s. liever geen vlees? Vervang de serranoham dan voor plakjes avocado.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kleine pompoen
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 125 gram geitenkaas
  • 50 gram serranoham
  • 2 handjes grof gehakte hazelnoten
  • 2 handjes gedroogde cranberries
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken
  • Verse tijm naar smaak

Bereiding:

  • Kook de pompoen in zijn geheel in een pan in 15 tot 20 minuten gaar. Prik met een vork om te testen of hij gaar is.
  • Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. 
  • Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken (doormidden of in vieren).
  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin de knoflook de ui tot ze glazig zijn. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak deze 10 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn. Voeg de laatste minuut wat peper en zout en verse tijmblaadjes toe. 
  • Haal de pompoen uit de pan en snijd deze in plakken. Verhit in de pan een scheutje olie en bak de parten in 5 tot 10 minuten aan beide kanten. Voeg aan beide zijdes wat peper en zout en verse tijmblaadjes toe.
  • Verdeel bladspinazie over de borden en besprenkel deze met wat olijfolie. Voeg daarna de parten pompoen en paddenstoelen toe en maak het af met verkruimelde geitenkaas, gedroogde cranberries, plukjes serranoham, gehakte hazelnoten en nog wat verse tijm naar smaak.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief