Hartige wentelteefjes met tijm, spek en maple sirup

Hartige wentelteefjes met tijm, spek en maple sirup

Wentelteefjes: hoe Nederlands wil je het hebben! Op campertrips naar verre bestemmingen is het heerlijk om soms dit oer-Nederlandse ontbijt op tafel te toveren. In dit geval een hartige variant! Want wie Camperkeuken al langer volgt, weet dat ik geen grote zoetekauw ben.

Wentelteefjes zijn de perfecte oplossing om oud brood om te toveren in iets heel lekkers. Na maar een paar simpele handelingen kan je al aanschuiven voor een heerlijk ontbijt of lunch. 

Wentelteefjes: hoe Nederlands wil je het hebben! Op campertrips naar verre bestemmingen is het heerlijk om soms dit oer-Nederlandse ontbijt op tafel te toveren.

Deze hartige wentelteefjes maak je met geraspte kaas en tijm. Extra lekker met plakjes gebakken spek. Liever vega? Vervang de spek dan voor avocado. Dat is ook heerlijk in combinatie met de hartige wentelteefjes. En oké, er komt toch een beetje zoetigheid bij kijken, want je maakt het af met maple sirup. Heerlijk! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 sneden brood
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 10 gram verse tijm
  • Maple sirup naar smaak
  • Klontje boter, peper en zout

Bereiding:

  • Bak de spek krokant in een droge pan. Haal eruit en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Kluts het eitje los met de melk, de geraspte kaas, 2/3e van de blaadjes verse tijm en wat peper en zout.
  • Laat de sneden brood in het ei-melk mengsel weken, zorg dat de sneden goed zijn ondergedompeld. Doe dit 1 minuut per kant en draai ze daarna om.
  • Verhit een klontje boter in de pan en bak de wentelteefjes in 3 tot 5 minuten per kant tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  • Serveer de wentelteefjes met de gebakken spek, maple sirup en nog wat blaadjes verse tijm.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief