Tijm in een zoet gerecht klinkt misschien gek, maar dit is juist een dikke aanrader als tegenhanger van de zoete en frisse peer. Met de walnoten erbij wordt het een lekkere combinatie van zoet en hartig.
Ik maakte dit gerechtje als ontbijt voor we de Zwitserse skipistes trotseerden. Maar je zou deze Griekse yoghurt met gekarameliseerde peer ook heel goed midden in de zomer kunnen serveren.
Tijm in een zoet gerecht klinkt misschien gek, maar dit is juist een dikke aanrader als tegenhanger van de zoete en frisse peer.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 peren
- 400 gram Griekse yoghurt
- Handje walnoten
- 3 takjes tijm
- 50 gram boter
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels honing
Bereiding:
- Schil de peren en snijd ze in lange repen.
- Verhit in een pan de helft van de boter (laat het niet verkleuren/verbranden) en voeg de helft van de honing en de helft van de suiker toe. Laat op een zacht vuurtje karameliseren. Voeg dan de walnoten toe en bak kort mee, tot ze licht gekleurd zijn. Haal uit de pan en laat op een bordje afkoelen (zodat ze lekker krokant worden).
- Herhaal dan de stappen voor het karameliseren met de overgebleven boter, honing en suiker. Voeg nu de partjes peer toe en laat op een laag vuurtje kleuren tot er een mooie lichte kleur op de peertjes staat en er een karamelsausje is ontstaan.
- Schep de Griekse yoghurt in twee kommetjes. Leg hierop de partjes peer, met een schepje van de karamelsaus.
- Voeg tot slot de walnoten toe en ris de blaadjes van de takjes tijm over het gerecht.