Ik ben normaal gesproken niet iemand die persé foodtrends wil volgen. Dit compenseer ik blijkbaar volledig met dit gerecht met 2 foodtrends in één: whipped feta en zelfgemaakte chili-olie. Dit is heerlijk in combinatie met gebakken gnocchi, geroosterde puntpaprika en hazelnoten! En uiteraard weer volledig camperproof. De whipped feta en de chili-olie zijn namelijk heel makkelijk te maken in een kleine (camper)keuken.
In dit recept maak je een grotere hoeveelheid chili-olie dan je nodig hebt, dus je hebt meteen een klein voorraadje. Ideaal, want deze lekkere olie is op veel meer gerechten of broodjes een aanrader!
Whipped feta maak je door feta met volle yoghurt tot een fijne saus te malen met de staafmixer. Meer dan deze twee ingrediënten en een staafmixer heb je niet nodig!
De chili-olie is ook heel eenvoudig te maken door olie even te verwarmen in een pannetje op het vuur en hier chili-vlokken doorheen te mixen. Na het afkoelen kan je de chili-olie afgedekt in de koelkast bewaren. In dit recept maak je een grotere hoeveelheid chili-olie dan je nodig hebt, dus je hebt meteen een klein voorraadje. Ideaal, want deze lekkere olie is op veel meer gerechten of broodjes een aanrader!
Je combineert deze lekkere smaakmakers met knapperig gebakken gnocchi, geroosterde puntpaprika en fijngehakte hazelnoten. Aanrader! En dus helemaal on-trend, en dat in de camper!
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram gnocchi
- 150 gram puntpaprika uit blik/pot
- 150 ml volle yoghurt
- 100 gram feta
- 2 handjes hazelnoten
- 100 ml olijfolie/zonnebloemolie
- 1,5 eetlepel chilivlokken
- 0,5 eetlepel suiker
- Staafmixer
Bereiding:
- Verwarm in een steelpannetje 100 ml olijfolie of zonnebloemolie tot het net niet kookt. Voeg dan de chilivlokken en suiker toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur uit en laat in de pan afkoelen.
- Rooster de hazelnoten in een klein scheutje olie in de pan in 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
- Maak de whipped feta: doe de feta en de yoghurt in een kom en zet de staafmixer erop tot het één gladde massa is.
- Snijd de puntpaprika in dunne repen.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi in 5 minuten rondom bruin.
- Verdeel de whipped feta over 2 borden, leg de gebakken gnocchi hierop. Vervolg met de reepjes puntpaprika en de geroosterde hazelnoten. Maak het af met wat chili-olie (dit is maar een klein beetje van de hoeveelheid die hebt gemaakt, de rest kan je afgesloten in de koelkast bewaren).