Gnocchi, ik ben er gek op! Deze Italiaanse pastasoort is gemaakt van aardappel en meel. Ik vind gnocchi echt comfortfood, maar ik combineer deze kussentjes wel het liefste met een gezonde saus. Omdat het anders een te machtig gerecht kan worden.
Dit gerecht was meteen een knaller. De pompoensaus is heel puur, en bestaat alleen uit pompoen, ui, knoflook en groentebouillon. Maar wat is dit lekker in combinatie met de chorizo en de gnocchi. Je maakt het af met pittige parmezaan, frisse rucola en knapperige walnoten.
Ik vind gnocchi echt comfortfood, maar ik combineer deze kussentjes wel het liefste met een gezonde saus. Omdat het anders een te machtig gerecht kan worden.
Liever geen vlees? Vervang de chorizo dan voor stukjes zongedroogde tomaat!
P.s. ik kook de pompoen altijd eerst even in zijn geheel, omdat je hem dan heel makkelijk kan snijden en schillen.
Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 kleine pompoen
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 400 gram gnocchi
- 200 gram chorizo
- 2 handjes rucola
- 2 handjes walnoten
- 1 blokje groentebouillon
- Parmezaan naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
- Staafmixer
Bereiding:
- Kook de pompoen eerst 5 minuten in zijn geheel. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijker te snijden is.
- Haal de pompoen uit de pan, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Haal de schil eraf en snijd in kleinere stukken. Zet apart.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een pan een scheutje olie en bak de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Verbrokkel het groentebouillon blokje en voeg de blokjes pompoen toe. Voeg daarna water toe tot de pompoenblokjes net onder staan. Laat in ongeveer 15 minuten gaar koken.
- Giet het grootste gedeelte van de vocht (2/3e) af en pureer daarna de pompoen met de staafmixer tot een pompoensaus.
- Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak ze in een koekenpan een paar minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de gnocchi in een paar minuten licht krokant (je hoeft de gnocchi niet eerst te koken).
- Voeg de blokjes chorizo en de pompoensaus aan de gnocchi toe. Roer alles goed door, voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de gnocchi op de borden. Maak het af met rucola, walnoten en parmezaan.