‘Nduja is zo’n perfect camperingrediënt. Deze pittige smeerbare worst uit Italië kan je namelijk in een potje kopen en zo heel makkelijk meenemen op je campertrip. Ideaal bijvoorbeeld als heerlijke smaakmaker in dit gnocchi-gerecht!
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar het resultaat is een verslavend lekker gerecht.
In dit recept combineer ik gebakken gnocchi met boerenkool, knoflook, ui én die heerlijke eerder genoemde ‘Nduja. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar het resultaat is een verslavend lekker gerecht.
De parmezaan en geroosterde pijnboompitten zijn de perfecte finishing touch!


Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram verse gnocchi
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 150 gram boerenkool
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels ‘Nduja
- 2 handjes pijnboompitten
- Parmezaan naar smaak
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
- Als je niet al voorgesneden boerenkool hebt gekocht: snijd de boerenkool fijn.
- Rooster de pijnboompitten in 3 tot 5 minuten lichtbruin, zet apart.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de gnocchi rondom in 3 tot 5 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit weer een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook in 2 à 3 minuten glazig. Voeg de ‘Nduja toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg vervolgens de fijngesneden boerenkool toe en bak 3 tot 5 minuten mee.
- Voeg de gnocchi, tomaatjes en peper en zout naar smaak toe aan de pan en meng alles door elkaar, verwarm nog een paar minuten.
- Schep de gnocchi op 2 borden. Maak af met geschaafde parmezaan en de geroosterde pijnboompitten.