Gnocchi met 'Nduja en romige boerenkool

Gnocchi met ‘Nduja & boerenkool

‘Nduja is zo’n perfect camperingrediënt. Deze pittige smeerbare worst uit Italië kan je namelijk in een potje kopen en zo heel makkelijk meenemen op je campertrip. Ideaal bijvoorbeeld als heerlijke smaakmaker in dit gnocchi-gerecht!

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar het resultaat is een verslavend lekker gerecht.

In dit recept combineer ik gebakken gnocchi met boerenkool, knoflook, ui én die heerlijke eerder genoemde ‘Nduja. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar het resultaat is een verslavend lekker gerecht.

De parmezaan en geroosterde pijnboompitten zijn de perfecte finishing touch!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram verse gnocchi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 150 gram boerenkool
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels ‘Nduja
  • 2 handjes pijnboompitten
  • Parmezaan naar smaak
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
  • Als je niet al voorgesneden boerenkool hebt gekocht: snijd de boerenkool fijn.
  • Rooster de pijnboompitten in 3 tot 5 minuten lichtbruin, zet apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de gnocchi rondom in 3 tot 5 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  • Verhit weer een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook in 2 à 3 minuten glazig. Voeg de ‘Nduja toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de fijngesneden boerenkool toe en bak 3 tot 5 minuten mee.
  • Voeg de gnocchi, tomaatjes en peper en zout naar smaak toe aan de pan en meng alles door elkaar, verwarm nog een paar minuten.
  • Schep de gnocchi op 2 borden. Maak af met geschaafde parmezaan en de geroosterde pijnboompitten.

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief