Gnocchi met boerenkool, saucijzengehakt en tomaat

Gnocchi met boerenkool, saucijzengehakt en tomaat


Een gnocchi gerecht voor de koudere dagen! Ik ben gek op boerenkool en laat deze groente dan ook graag terugkomen tijdens winterse tripjes met de camper. 

Ook in de winter staan we graag met de camper op de mooiste plekjes in het wild. Eén van de fijnste dingen vind ik om vanuit zo’n mooi plekje meteen de natuur in te lopen.  Weer of geen weer! Dat hebben we wel geleerd sinds onze overwintering met de camper in Schotland. Want het motto van de Schotten is: there is no such thing as bad weather, only bad clothing!

Als je terugkomt na een wandeling door onguur weer, dan wil je wel een lekker verwarmende maaltijd. Dat is het moment dat je deze lekkere gnocchi op de campertafel kunt toveren! Het saucijzengehakt is lekker gekruid en top in combinatie met de boerenkool en tomaat. De parmezaan en geroosterde pijnboompitten maken het gerecht af!

Een gnocchi gerecht voor de koudere dagen! Ik ben gek op boerenkool en laat deze groente dan ook graag terugkomen tijdens winterse tripjes met de camper. 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram verse gnocchi
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 rundersaucijsjes 
  • 100 gram fijngesneden boerenkool
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes pijnboompitten
  • Parmezaan naar smaak
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan rondom lichtbruin. Zet apart.
  • Bak de gnocchi in een scheutje olijfolie in de pan in 3 tot 5 minuten rondom bruin. Haal de gnocchi uit de pan en zet apart.
  • Verhit weer een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook in 3 minuten glazig. 
  • Snijd de rundersaucijzen open en voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en bak in  3 tot 5 minuten, tot het gehakt gaar is. Blijf regelmatig omscheppen zodat het gehakt los van elkaar komt.
  • Voeg de cherrytomaatjes, de zongedroogde tomaatjes en de gebakken gnocchi toe. Vervolg met de boerenkool. Voeg telkens in delen een flinke hand toe en schep mee tot de boerenkool is geslonken.
  • Schep de gnocchi op twee borden. Maak het af met vers geschaafde parmezaan en geroosterde pijnboompitten.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief