Gnocchi met aubergine, zongedroogde tomaten, kappertjes en olijven

Gnocchi met aubergine, zongedroogde tomaten, kappertjes en olijven

Dit recept bedacht ik tijdens ons verblijf met de camper in Slovenië. In de Sloveense keuken zijn veel Italiaanse invloeden te vinden, zowel het eten als de wijnen die we daar dronken bij lokale wijnboeren vonden we heerlijk! 

Gnocchi, ik ben er gek op! Deze zachte kussentjes van aardappel en meel zijn de ideale basis voor een lekker gerecht. Ik vind het lekker om de gnocchi even kort te bakken in wat olijfolie, dan krijg je heerlijk een krokant laagje.

Dit recept bedacht ik tijdens ons verblijf met de camper in Slovenië. In de Sloveense keuken zijn veel Italiaanse invloeden te vinden, zowel het eten als de wijnen die we daar dronken bij lokale wijnboeren vonden we heerlijk! 

Tijdens een avond buiten de deur eten schoven we aan in een nieuw restaurant. Er was nog geen menukaart omdat ze pas 2 dagen open waren. Maar ze konden wel iets lekkers voor ons op tafel zetten. Daar zeggen wij geen nee tegen! Ze maakten een heerlijke gnocchi, met veel groente. De gnocchi die ik hier deel, is op deze avond geïnspireerd. Dit gerecht is daarmee een echte aanrader vol met smaakvolle ingrediënten! 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram verse gnocchi
  • 1 aubergine
  • 3 trostomaten
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels kappertjes 
  • 3 eetlepels Kalamata olijven
  • 50 gram rucola
  • 2 handjes pijnboompitten
  • Parmezaan naar smaak
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin. Zet apart. 
  • Bak de gnocchi in een scheutje olijfolie in ongeveer 3 minuten rondom lichtbruin. Haal uit de pan en zet ook apart. 
  • Snijd de aubergine, de trostomaten en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. 
  • Verwarm olijfolie in een pan en bak de aubergine blokjes in 5 tot 10 minuten lichtbruin. Voeg de tomaat, zongedroogde tomaat, de olijven en kappertjes toe. 
  • Voeg de gnocchi toe, en maak op smaak met peper en zout (pas op met de hoeveelheid van het zout, want de kappertjes zijn vaak ook al zout). Roer alles goed door elkaar en verwarm het nog 2 tot 3 minuten.
  • Schep de gnocchi op en maak het af met  rucola, pijnboompitten, vers geschaafde parmezaan en nog wat lekkere olijfolie.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief