Bij deze soep combineer je verse rode paprika’s met geroosterde paprika’s uit een pot en gerookt paprikapoeder. Dit zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie.
Wie Camperkeuken al langer volgt weet: ik vind soep altijd een goed idee! Deze geroosterde paprikasoep is heel makkelijk om te maken, bevat weinig ingrediënten én is superlekker!
Bij deze soep combineer je verse rode paprika’s met geroosterde paprika’s uit een pot en gerookt paprikapoeder. Dit zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie.
Ingrediënten zoals geroosterde paprika uit een pot zijn ideaal om standaard in het (camper)keukenkastje te hebben staan. Dit is een perfecte basis voor veel gerechten, waar je dan alleen nog een paar verse ingrediënten aan toe hoeft te voegen.
Liever vegan? Laat de crème fraîche dan achterwege!
Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten voor 2 grote kommen:
- 2 rode paprika’s
- 400 gram geroosterde paprika uit een pot
- 1 rode ui
- 1 knoflookteentje
- 2 handjes pompoenpitten
- 400 ml groentebouillon
- 2 eetlepels crème fraîche
- Olijfolie om in te bakken
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- Staafmixer
Bereiding:
- Rooster de pompoenpitten in een droge pan. Zet apart.
- Snijd de rode ui en de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukken. Snijd daarna de geroosterde paprika ook in stukken.
- Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg 2 theelepels gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
- Voeg dan alle gesneden paprika en de groentebouillon toe. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door. Laat 20 minuten koken.
- Pureer de soep met de staafmixer glad.
- Voeg per kom een eetlepel crème fraîche en een handje geroosterde pompoenpitten toe.