Een uitje vol eerste keren! We maakten ons eerste campertripje van het jaar, wat ook ons eerste campertripje als gezin was. Om het af te maken staken we voor de eerste keer onze nieuwe COBB-barbecue aan. Deze COBB-barbecue werkt op gas, en mag je dus op elke camping of wildkampeerplek gebruiken, ideaal!
Ik maakte gepofte zoete aardappels met een vulling van gebakken chorizo, knapperige puntpaprika, zoete maïs en gerookt paprikapoeder. Een echte knaller! Je maakt het af met romige feta en bieslook. Het was (om in het thema van dit uitje te blijven) de eerste keer dat ik dit gerecht probeerde, en we waren meteen fan! Het recept is lekker makkelijk om te maken en toch heel smaakvol.
Ik werd er weer zo blij van om met de camper in de natuur te staan. Als je daarbij ook nog de barbecue kan aansteken, ben ik helemaal gelukkig. Dit smaakt naar meer!
Een uitje vol eerste keren! We maakten ons eerste campertripje van het jaar, wat ook ons eerste campertripje als gezin was. Om het af te maken staken we voor de eerste keer onze nieuwe COBB-barbecue aan. Ik maakte deze heerlijke gepofte zoete aardappels, gevuld met een smokey vulling van chorizo, puntpaprika en maïs!
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten voor 4 gevulde zoete aardappels:
- 4 grote zoete aardappels
- 1 chorizo-worst
- 2 zoete puntpaprika’s
- 150 gram maïs
- 150 gram feta
- 10 gram verse bieslook
- 3 theelepels gerookt paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- Aluminiumfolie
Bereiding:
- Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Wikkel ze per stuk losjes in aluminiumfolie.
- Snijd de puntpaprika’s en de chorizo in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn.
- Steek de barbecue aan en pof de zoete aardappel in 35 tot 45 minuten (afhankelijk van de grootte van de zoete aardappels). Keer ze tussendoor regelmatig even.
- Bak op de plaat van de barbecue de chorizo en de puntpaprika in 3 tot 5 minuten, schep regelmatig om. Voeg het geroosterd paprikapoeder en de maïs toe en bak nog een paar minuten mee.
- Snijd de zoete aardappels open en vul ze met de gebakken chorizo, paprika en maïs. Maak het af met de fijngesneden bieslook en door feta er overheen te kruimelen. Voeg peper en zout naar smaak toe.