Gemarineerde zalm met gegrilde venkel van de barbecue

Gemarineerde zalmfilet met gegrilde venkel van de barbecue 

Met warm weer heb ik zin in lekker lichte en frisse gerechten. Het is een dikke bonus als het dan ook nog eens makkelijk te bereiden is én als je het gerecht buiten kan klaarmaken.

Kortom: slinger de barbecue maar aan! Want deze gemarineerde zalmfilet met gegrilde venkel voldoet aan al deze eisen.

Ik ben gek op de anijsachtige smaak van venkel. Door de venkel lekker dun te snijden, grill je hem in enkele minuten. De dressing maakt het af! Ook de gemarineerde zalm grill je lekker kort, zodat hij nog mooi rosé van binnen is. Een knaller van een barbecue recept waar je de zomer wel mee doorkomt! 

Met warm weer heb ik zin in lekker lichte en frisse gerechten. Het is een dikke bonus als het dan ook nog eens makkelijk te bereiden is én als je het gerecht buiten kan klaarmaken.

P.s. heb je geen barbecue? Volg dezelfde stappen maar bak de zalm en venkel dan in een (grill)pan op je fornuis of los gaspitje.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram zalmfilet
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Meng de olijfolie met de honing, mosterd en het sap van een halve citroen. Zet de dressing apart. 
  • Snijd de venkel in dunne plakken. Bewaar het groen van de venkel.
  • Bestrijk de venkel met een laagje van de dressing en grill ze op een hete barbecue-plaat in 3 tot 5 minuten per kant, tot ze een mooie bruine kleur hebben. 
  • Bestrijk ondertussen ook de zalmfilet per kant met de dressing en grill deze in 2 a 3 minuten per kant, dan is de zalm wel warm maar nog lekker rosé van binnen.
  • Serveer de zalm met de gegrilde venkel. Bestrooi met de kappertjes en peper en zout naar smaak.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief