Met warm weer heb ik zin in lekker lichte en frisse gerechten. Het is een dikke bonus als het dan ook nog eens makkelijk te bereiden is én als je het gerecht buiten kan klaarmaken.
Kortom: slinger de barbecue maar aan! Want deze gemarineerde zalmfilet met gegrilde venkel voldoet aan al deze eisen.
Ik ben gek op de anijsachtige smaak van venkel. Door de venkel lekker dun te snijden, grill je hem in enkele minuten. De dressing maakt het af! Ook de gemarineerde zalm grill je lekker kort, zodat hij nog mooi rosé van binnen is. Een knaller van een barbecue recept waar je de zomer wel mee doorkomt!
Met warm weer heb ik zin in lekker lichte en frisse gerechten. Het is een dikke bonus als het dan ook nog eens makkelijk te bereiden is én als je het gerecht buiten kan klaarmaken.
P.s. heb je geen barbecue? Volg dezelfde stappen maar bak de zalm en venkel dan in een (grill)pan op je fornuis of los gaspitje.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 350 gram zalmfilet
- 1 venkel
- 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels kappertjes
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Meng de olijfolie met de honing, mosterd en het sap van een halve citroen. Zet de dressing apart.
- Snijd de venkel in dunne plakken. Bewaar het groen van de venkel.
- Bestrijk de venkel met een laagje van de dressing en grill ze op een hete barbecue-plaat in 3 tot 5 minuten per kant, tot ze een mooie bruine kleur hebben.
- Bestrijk ondertussen ook de zalmfilet per kant met de dressing en grill deze in 2 a 3 minuten per kant, dan is de zalm wel warm maar nog lekker rosé van binnen.
- Serveer de zalm met de gegrilde venkel. Bestrooi met de kappertjes en peper en zout naar smaak.