Dit gerecht was een hit! Ik zette het afgelopen weekend op tafel als bijgerecht tijdens een barbecue, en het bord was zo leeg. Ik gebruikte hiervoor een halve groene en een halve gele courgette, maar je kan natuurlijk ook gewoon voor alleen groene courgette kiezen.
Je kan dit gerecht zoals ik als bijgerecht serveren, in combinatie met een lekker stukje vis, vlees of gebakken tempeh. Maar ook als voorgerecht is dit gerecht heerlijk.
De combinatie van de gegrilde courgette met de romige feta werkt heel goed. De dressing is licht-pittig maar heeft ook een lekker zoetje! Je kan dit gerecht zoals ik als bijgerecht serveren, in combinatie met een lekker stukje vis, vlees of gebakken tempeh. Maar ook als voorgerecht is dit gerecht heerlijk.
P.s. heb je geen barbecue of grillpan? Bak dan de courgette in een gewone koekenpan. Je mist dan misschien de mooie streepjes, maar de smaak is even lekker!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 courgette
- 150 gram feta
- 2 eetlepels pecannoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sambal manis
- 2 theelepels honing
- ½ eetlepel rijstazijn
- Basilicum naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Chilivlokken naar smaak
- Extra olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Snijd de courgette in dikke plakken van ongeveer 2 cm dik.
- Meng voor de dressing de olijfolie, sambal, honing en rijstazijn met elkaar. Zet apart.
- Rooster de pecannoten in een pan met een klein scheutje olijfolie en een beetje zout tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Zet apart.
- Rooster de plakken courgette op een barbecue of in een grillpan met een beetje olie en zout tot beide kanten mooi lichtbruin zijn.
- Verspreid de gegrilde courgette over de borden, verkruimel hier de feta over en besprenkel met de pittige honingdressing. Maak het af met de geroosterde pecannoten, geplukte basilicum en wat chilivlokken.