Ik durf te wedden dat in bijna elk camperkastje wel een pak wraps ligt. En terecht, want wraps zijn een ideale basis om snel een lekker gerecht mee op tafel te zetten.
Zo maak ik vaak de restjes op door deze op een wrap te serveren als lunch, want bijna elke soort groente, vis, vlees en/of kaas kan wel op een wrap. Ook maak ik graag pan-pizza’s op wraps, zo gemaakt en super lekker!
Door wraps even kort in een pan te bakken, maak je ze lekker warm en krokant. Een snelle upgrade waardoor ze meteen veel lekkerder zijn! In dit recept beleg je de halve wrap met roomkaas, geprakte avocado, gerookte kip, knapperige bladspinazie en lente-ui. Je maakt het af met geroosterde pijnboompitten en chilivlokken.
Je klapt de wrap dubbel waardoor je een halve maan krijgt en bakt hem aan beide zijde goudbruin en krokant. Easy peasy maar super lekker en daarmee een ideaal camperrecept!
Ik durf te wedden dat in bijna elk camperkastje wel een pak wraps ligt. En terecht, want wraps zijn een ideale basis om snel een lekker gerecht mee op tafel te zetten.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 wraps
- 1 avocado
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels roomkaas
- 100 gram plakjes gerookte kip
- 2 handjes pijnboompitten
- 2 handjes bladspinazie
- Chilivlokken
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
- Prak de avocado fijn en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Bestrijk de helft van de wrap met roomkaas en de geprakte avocado. Leg de plakjes kip hierop, vervolg met de bladspinazie, de ringetjes lente-ui en de geroosterde pijnboompitten. Maak het af met de chilivlokken. Klap de wrap dicht (zodat je een halve maan krijgt).
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de wrap aan beide kanten in 3 tot 5 minuten lichtbruin en krokant. Keer tussendoor voorzichtig om met een spatel. Schep de wraps op de borden.