In de camperkeuken van… Travelaar!
Dit gerecht maakte ik speciaal voor Erick en Kirsten van Travelaar voor mijn nieuwe rubriek ‘In de camperkeuken van…’. In deze rubriek duik ik in de camperkeuken van mede-camperaars! Zij vertellen over hun kookavonturen- en nachtmerries in de camperkeuken. Ook delen ze hun favoriete ingrediënten met mij, waarmee ik een camperkeuken-gerecht op maat bedenk!
Deze frittata met paddenstoelen, sjalotjes, Grana Padano en bieslook is lekker smaakvol, zo gemaakt en ideaal te combineren met een frisse salade of brood.
Erick en Kirsten van Travelaar kochten in 2021 een Mercedes Sprinter en hebben deze zelf omgebouwd tot camper. In 2022 maakten ze – toen nog met z’n tweetjes – een te gekke reis van 7 maanden door Europa. In november 2023 in hun zoon Seven geboren, en sindsdien hebben ze met z’n drietjes al meer dan 8 landen mogen ontdekken.

Erick en Kirsten houden van koken én lekker eten. Maar nu het reisgezelschap uit 3 personen bestaat en er iets minder tijd is om in de camperkeuken te duiken, staat er vaak een ‘simpele pasta’ op het menu. ‘ Geen culinair hoogstandje, maar it does the trick. Voor de vitaminen maken we er altijd een lekkere salade bij.’ Een ultieme blunder in de camperkeuken hebben ze ook. Kirsten heeft op een camperplaats in Zwitserland namelijk bijna de hele bus in brand gestoken: ‘onze Omnia oven stond op het gasfornuis en de deur stond open met het muggennet ervoor. Toen het gas al een tijdje aan stond was er opeens een dikke knal én een vlam. Bleek dat de aansteker die naast het gasfornuis lag was ontploft en het muggennet vlam had gevat. Gelukkig waren we er snel bij, maar dit was wel heel eng.’
Erick en Kirsten gaven aan dat ze o.a. gek zijn op champignons, knoflook en ei. Ook is het met een baby fijn als het klaarmaken van een maaltijd niet te veel tijd in beslag neemt. Ik bedacht daarom deze frittata met paddenstoelen, Grana Padana, sjalotjes, knoflook en bieslook voor Erick en Kirsten van Travelaar. Lekker smaakvol, zo gemaakt en ideaal te combineren met een frisse salade of wat brood. Een dikke bonus is dat je dit gerecht ook kan aanpassen zodat Seven gezellig mee kan eten. Laat de knoflook en ui achterwege en snijd de paddenstoelen wat fijner en het gerecht is baby-proof!
Meer weten over Travelaar en hun reistips? Neem een kijkje op www.travelaar.nl!
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 6 eieren
- 1 sjalot
- 1 knoflookteen
- 200 gram paddenstoelen
- Een scheutje melk
- Bieslook
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken. Snijd de bieslook fijn.
- Klop de eieren los met een scheut melk. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin in 3 minuten de sjalot en knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg het ei-mengsel toe en zet het vuur wat zachter. Laat met de deksel op de pan in 10 minuten stollen.
- Als het ei naar 10 minuten ook bovenop gaar is, dan is hij klaar. Snijd de frittata in punten en schep op 2 borden. Serveer met een frisse salade en/of sneden vers brood.