Ik kan heel gelukkig worden van Italiaanse ingrediënten. De keuken is zo puur, en met enkel een heerlijke olijfolie, verse tomaten en basilicum kan je al een topmaaltijd op tafel zetten. Wat je echt niet mag missen als je in Italië bent, is de heerlijke focaccia. Want geloof me: een stuk verse focaccia maakt een mens gelukkig.
Ben je binnenkort in Italië, dan kan je vast op elke straathoek een stuk verse focaccia scoren. Maar ook in Nederland schiet je bij de (Italiaanse) traiteur of bij de bakker vaak raak. Zorg er dan voor dat je een plekje hebt om lekker buiten te zitten en maak deze belegde focaccia met pesto, artisjokhart en feta. Een glaasje wijn erbij en je waant je in Italië, waar je dan ook bent!
Wat je echt niet mag missen als je in Italië bent, is de heerlijke focaccia. Want geloof me: een stuk verse focaccia maakt een mens gelukkig.
De focaccia beleg je met verse pesto, gekocht bij een goede zaak óf nog beter: zelfgemaakt. Ik deel de ingrediënten in het recept. Want zelfgemaakte is echt lekker én zo gemaakt. Daarna voeg je verkruimelde feta, artisjokhart, cherrytomaatjes en ringen rode ui toe. Bellissima!
Deze lunch maakte ik klaar met de Leatherman Skeletool, ideaal voor als je onderweg bent en niet altijd al je keukengereedschap bij de hand hebt.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 stukken verse focaccia
- 100 gram feta
- 100 gram artisjokhart
- 150 gram cherrytomaatjes
- Halve rode ui
- Pesto (vers gekocht of zelfgemaakt: 50 gram geroosterde pijnboompitten, 30 gram verse basilicum, 40 gram geraspte parmezaan, 1 knoflookteen, 4 eetlepels olijfolie. Mix alles met een staafmixer of een vijzel tot een heerlijke pesto!
Bereiding:
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
- Snijd de artisjokharten in dunne partjes.
- Besmeer de stukken focaccia met de pesto. Brokkel de feta erover. Maak het af met ringen rode ui, de partjes artisjok en de cherrytomaatjes.