Energybars van dadel, pecannoten, amandelen en kokos

Energybars van dadel, pecannoten, amandelen en kokos


De winkels liggen vol met allerlei soorten energybars. Heel makkelijk natuurlijk, want zo heb je altijd even wat ‘snelle energie’ in je tas zitten. Maar vaak zitten er best wat toevoegingen in deze repen. 

Als je energybars zelf maakt, dan weet je precies wat er in de repen zit. Zo kan je lekker én gezond snacken!

Een goede oplossing is om energybars daarom zelf te maken. Je weet dan precies wat er in de repen zit. Zo kan je lekker én gezond snacken! 

In dit recept maak ik energybars van dadels, pecannoten, amandelen en kokosrasp. Deze ingrediënten zitten vol smaak waardoor je niks meer aan smaakmakers hoeft toe te voegen. Ook zorgen dadels en noten ervoor dat je lekker lang verzadigd bent, en dus weer even vooruit kan! Genoeg redenen om de energybars zelf te maken lijkt me. O ja nog eentje dan: binnen 10 minuten heb je ze gemaakt!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 6 a 7 repen:

  • 2 eetlepels pecannoten
  • 2 eetlepels amandelen
  • 10 dadels
  • 50 gram kokosrasp

Bereiding:

  • Hak de pecannoten en amandelen fijn, dit gaat het makkelijkste met een groot mes. Heb je een keukenmachine in je kleine (camper)keuken, dan kan je ze natuurlijk ook in de keukenmachine fijn laten hakken. Maar met de hand gaat net zo goed!
  • Snijd de dadels fijn.
  • Meng de fijngehakte noten, dadels en kokosrasp in een kom en kneed alle ingrediënten goed door elkaar, tot het één massa is geworden.
  • Vorm reepjes van het mengsel. Met deze hoeveelheden maakte ik 7 repen, maar je kan ze natuurlijk groter of kleiner maken.
  • Leg de repen op een bakpapiertje en laat ze twee uur in de koelkast zodat ze wat stijver worden. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief