Dadels met romige pistachevulling

Dadels met romige pistachevulling

Wij hebben altijd mueslirepen in huis. Ideaal voor als we onderweg zijn met de camper naar een nieuw plekje, of als we een mooie hike gaan maken. Lekker makkelijk dus, maar het is natuurlijk gezonder, goedkoper en veel lekkerder om zelf een ‘snack’ te maken voor het moment dat je even wat snelle energie nodig hebt.

Ik maakte daarom deze gevulde dadels. Door de combinatie van de pistache (mijn favoriete noot!), de dadel en de romige mascarpone en Griekse yoghurt, is het een smaakbommetje die ook nog eens lekker vult. De dadels zijn makkelijk mee te nemen in een klein bakje als je onderweg bent. Er liggen er bij ons altijd een paar in de koelkast!

Het is gezonder, goedkoper en veel lekkerder om zelf een ‘snack’ te maken voor het moment dat je even wat snelle energie nodig hebt.

Tip: geen pistache kunnen scoren of zin om een keer een andere variant te maken? Je kan ook prima een andere noot hiervoor gebruiken zoals geroosterde hazelnoten, amandelen of walnoten!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 10 gevulde dadels:

  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 handjes pistache
  • 10 dadels
  • Een klein scheutje zonnebloemolie
  • Beetje zout

Bereiding:

  • Rooster de pistachenoten in een pan met een klein scheutje zonnebloemolie en wat zout. Laat daarna afkoelen op een bord. Hak daarna de pistache in kleine stukjes.
  • Meng de mascarpone, de Griekse yoghurt, de honing en de gehakte pistache.
  • Snijd de dadels open, verwijder de pit en schep er twee theelepels van de vulling in.
  • Bewaar de gevulde dadels in de koelkast (als je ze niet allemaal meteen opeet)
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief