Courgettesoep met gebakken paddenstoelen, feta en chilivlokken 

Courgettesoep met gebakken paddenstoelen, feta en chilivlokken

Vandaag koud of nat weer trotseren? Het beste troostmiddel is een kom warme soep. Deze courgettesoep maakte ik met allemaal producten die ik nog in huis had, en het was een groot succes! Dus een dikke aanrader als je lekker wilt opwarmen. En ben jij nu op een plek waar het 25 graden is? Dan is deze soep natuurlijk alsnog heerlijk om te maken!

Door de topping van gebakken paddenstoelen is het een lekkere soep voor het najaar. De romige en scherpe smaak van feta vind ik altijd een goede match met courgette en de chilivlokken geven net een beetje pit.

Courgettes zijn één van mijn favoriete groenten – oké toegegeven: ik heb er best veel, maar de courgette staat zeker in de top 5! Met courgette kan je alle kanten op, maar courgettesoep is altijd een goed idee. 

Door de topping van gebakken paddenstoelen is het een lekkere soep voor het najaar. De romige en scherpe smaak van feta vind ik altijd een goede match met courgette en de chilivlokken geven net een beetje pit. Samen maakt dit een heerlijke soep waarmee je de avond wel doorkomt!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1,5 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 400 ml water
  • 1 blokjes groentebouillon  
  • 150 gram crème fraîche
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 50 gram feta
  • Chilivlokken naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding:

  • Snijd de courgette in kleine partjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de paddenstoelen in vieren.
  • Verhit een beetje olie in een grote pan, bak hierin de knoflook en ui tot ze glazig zijn. Voeg dan de courgette toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg 400 ml water en een blokje groentebouillon toe en laat in 15 minuten gaar koken. 
  • Bak ondertussen in een andere pan de paddenstoelen in een scheutje olie in 10 minuten. Voeg de laatste minuut wat zout en peper toe.
  • Pureer met een staafmixer de gekookte courgette met het kookvocht tot een gladde massa. Meng de crème fraîche erdoorheen en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm nog een paar minuten.
  • Schep de soep in kommen. Maak het af met de gebakken paddenstoelen, verkruimelde feta en chilivlokken naar smaak. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief