Een feestelijk vegetarisch voorgerecht vol smaak! Ideaal voor tijdens het kerstdiner, maar ook midden in de zomer misstaat dit gerecht niet. Doordat er in dit gerecht zowel romige als frisse ingrediënten worden gebruikt, is dit een knaller van een voorgerecht voor elk seizoen.
Voor dit feestelijke voorgerecht heb je je (gas)pitje bijna niet nodig. Alleen de hazelnoten rooster je even kort in de pan, de rest is allemaal snijwerk. Dikke bonus is dat je dit gerecht volledig kan voorbereiden.
De rode biet wordt in dit voorgerecht gemarineerd in balsamico-azijn, olijfolie en honing. Deze smaakvolle plakjes rode biet beleg je met romige geitenkaas, frisse rucola en geroosterde hazelnoten. Het resultaat is een heel feestelijk en lekker voorgerecht dat binnen 10 minuten op tafel staat!
Extra fijn: voor dit voorgerecht heb je je (gas)pitje bijna niet nodig. Alleen de hazelnoten rooster je even kort in de pan, de rest is allemaal snijwerk. Dikke bonus is dat je dit gerecht volledig kan voorbereiden.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram voorgekookte rode biet
- 100 gram geitenkaas
- 50 gram rucola
- 2 handjes hazelnoten
- 3 eetlepels balsamico-azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Meng de balsamico-azijn, olijfolie en honing tot een dressing.
- Snijd de rode biet in hele dunne plakjes en laat ze daarna marineren in de dressing.
- Rooster de hazelnoten in een pan in een scheutje olijfolie en wat zout in 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak ze daarna grof.
- Haal de plakjes rode biet voorzichtig uit de dressing (bewaar de dressing) en verdeel ze geleidelijk over twee borden.
- Verdeel daarna wat rucola over de rode biet, verkruimel geitenkaas over de borden en vervolg met de geroosterde hazelnoten. Maak het af door nog wat dressing over de carpaccio te sprenkelen.