Bruschetta is zo’n hapje dat nooit verveelt! Door voor veel smaakvolle ingrediënten te kiezen, maak je echt iedereen blij met dit heerlijke hapje bij de borrel!
Ik maakte deze bruschetta met tomaten, zongedroogde tomaten, zwarte olijven en burrata. De verse basilicum en olijfolie maken het af. Dikke tip: koop altijd echt goede olijfolie – dat maakt al het verschil in je gerechten!
Met deze smaken breng je Italië op tafel. Het fijne is dat je de bruschetta’s zo hebt klaargemaakt. De ingrediënten voor de toppings snijd je even snel in of buiten de camper en de sneetjes brood rooster je op een pitje in de camperkeuken of lekker buiten als je een barbecue of kookplaatje mee hebt.
Bruschetta is zo’n hapje dat nooit verveeld! Door voor veel smaakvolle ingrediënten te kiezen, maak je echt iedereen blij met dit heerlijke hapje bij de borrel!
Voor mij is dit het ideale borrelhapje, dat in de zomer en nazomer lekker vaak op tafel komt!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ciabatta of stokbrood
- 250 gram burrata
- 350 gram vleestomaten
- 150 gram tomaatjes
- 150 gram zwarte olijven
- Verse basilicum
- 1 knoflookteen
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de tomaten, zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven in kleine stukjes. Meng de ingrediënten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een kom en zet apart.
- Snijd de ciabatta of het stokbrood in dunne plakjes.
- Rooster de plakjes brood in olijfolie in 2 a 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de knoflookteen doormidden en wrijf met de opengesneden kant een paar keer over de sneetjes brood.
- Beleg de sneetjes brood met burrata, vervolg met het mengsel van gesneden tomaten en olijven. Maak het af met verse basilicum en nog wat olijfolie en peper en zout.