Zelfgemaakte humus is zoveel lekkerder dan kant-en-klare humus. En guess what? Het is zo gemaakt! En nee, je hoeft geen keukenmachine bij je te hebben in de camper om humus te maken. Ook met staafmixer kan je deze heerlijke pasta van kikkererwten in een handomdraai maken!
Ik voegde aan de humus in dit recept geroosterde paprika, zongedroogde tomaatjes en gerookt paprikapoeder toe. Dit zorgt voor een lekkere frisse maar toch smokey twist.
Zelfgemaakte humus is zoveel lekkerder dan kant-en-klare humus. En guess what? Het is zo gemaakt!
Serveer de humus op geroosterde sneetjes brood en maak met af met zongedroogde tomaatjes, geroosterde pitten en verse peterselie. Smaaksensatie gegarandeerd!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 sneden brood
- 1/2 citroen
- 400 gram kikkererwten
- 100 gram geroosterde paprika uit een pot
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 handjes gemengde pitten (pijnboompitten/zonnebloempitten/pompoenpitten)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Peterselie naar smaak
- Staafmixer
Bereiding:
- Mix met de staafmixer de kikkererwten met de geroosterde paprika, de helft van de zongedroogde tomaten, het sap van een halve citroen en peper en zout naar smaak.
- Rooster de pitten in de pan in een paar minuten goudbruin. Zet apart.
- Verhit een scheutje olie in de pan en rooster de sneetjes brood in ongeveer 2 minuten per kant lichtbruin en krokant.
- Besmeer de sneetjes brood royaal met de zelfgemaakte humus. Maak het af met stukjes zongedroogde tomaat, peterselie en de geroosterde pitten.