Brood met zalm, citroenmascarpone en pistache

Brood met zalm, citroenmascarpone en pistache

Wat doe je als je op een Franse markt krakend vers brood, sappige citroenen en dagverse zalmfilet scoort…?

Wat doe je als je op een Franse markt krakend vers brood, sappige citroenen en dagverse zalmfilet scoort? Een gerecht bedenken waar deze ingrediënten allemaal in voorkomen natuurlijk! Zo kwam ik op dit smaakvolle lunchrecept. En hij beviel zo goed, dat ik hem graag met jullie deel!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 broodjes:

  • 4 sneden bourgondisch brood
  • 400 gram zalmfilet
  • 1 citroen
  • 1 lente-ui
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 2 handjes pistachenootjes
  • 2 handjes veldsla
  • Peper en zout naar smaak
  • Klontje roomboter en een scheutje olijfolie om in te bakken

Bereiding:

  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en zet apart.
  • Rooster de pistachenootjes in een pan met een klein scheutje olijfolie en een beetje zout. Blijf omscheppen tot ze lichtbruin kleuren. Zet het vuur uit en laat de pistache afkoelen op een bordje.
  • Verwarm een klontje boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de zalmfilet op een zacht vuurtje, met een deksel op de pan, in ongeveer 5 minuten. Keer tussendoor om.
  • Meng de mascarpone met het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout. 
  • Smeer de citroenmascarpone over de 4 sneden brood. Vervolg daarna met plukjes van de gebakken zalm. 
  • Maak het af met veldsla, geroosterde pistachenootjes, ringetjes lente-ui en peper en zout. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief