Een super smaakvolle lunch die zo op tafel staat! Ik heb een zwak voor geroosterde paprika. Het heeft zo’n lekkere smaak! Door hier zoete puntpaprika’s voor te gebruiken is het nóg lekkerder.
Door de kappertjes even kort te bakken in wat olijfolie en een beetje zout, worden ze zachter van smaak en een klein beetje knapperig.
Een leuke toevoeging zijn de gebakken kappertjes. Door de kappertjes even kort te bakken in wat olijfolie en een beetje zout, worden ze zachter van smaak en een klein beetje knapperig. De combinatie met de roomkaas werkt heel goed. Ik zette deze heerlijke lunch na een ochtendhike in Zweden op tafel. We waren vroeg op pad gegaan omdat het een warme dag zou worden, en genoten daarom extra van deze smaakvolle lunch!
Bereidingstijd: 15 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 sneden brood
- 2 puntpaprika’s
- 4 eetlepels roomkaas
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 50 gram kappertjes
- Olijfolie
- Basilicum naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Rooster de zonnebloempitten in een droge pan. Zet apart.
- Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie. Bak hierin de uitgelekte kappertjes met wat zout ongeveer 3 minuten. Zet apart.
- Snijd de puntpaprika’s in repen. Bak de repen in wat olijfolie rondom, in ongeveer 5 tot 10 minuten.
- Verwarm weer een scheutje olie in de pan. Bak hierin de sneden brood 2 a 3 minuten per kant, zodat ze krokant en licht gebruind zijn.
- Besmeer de geroosterde sneden brood met roomkaas. Leg hier de gebakken puntpaprika op. Vervolg met basilicumblaadjes, de gebakken kappertjes en de geroosterde zonnebloempitten. Besprenkel tot slot wat olijfolie over de broodjes.