Een vers brioche broodje, malse pulled chicken in barbecue-saus en frisse rode kool salade: dit wil je! Oké, toegegeven: dit is een beetje een guilty pleasure, want dit gerecht is iets minder gezond dan andere Camperkeuken-gerechten. Maar echt ongezond is dit lekkere broodje nou ook weer niet. En wel super lekker!
Bij ons is deze brioche met pulled chicken een echte klassieker geworden die we graag in de camper op tafel toveren!
Pulled chicken kan je op verschillende manieren maken: kip bakken in een pan, koken in water of bereiden in de oven. In dit recept kies ik ervoor om de kipfilet in 15 minuten gaar te koken in water waarna je hem in dunne reepjes plukt. Super camperproof! Een mooie bonus: de kip blijft extra mals met deze bereidingswijze. Mix de geplukte kip met je favo barbecue-saus en je hebt heerlijke pulled chicken!
Combineer de pulled chicken met een lekker brioche-broodje en frisse rode kool salade. Je maakt het af met gebakken uitjes. Bij ons is dit een echte Guilty Pleasure-klassieker geworden die we graag in de camper op tafel toveren!
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 brioche broodjes
- 2 kipfilets
- 0,5 rode kool
- 1,5 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 0,5 eetlepel honing
- Barbecue-saus
- Gebakken uitjes
Bereiding:
- Vul een pan met water en breng aan de kook, voeg als het water kookt de kipfilets toe en kook in 15 minuten gaar.
- Snijd de rode kool fijn. Mix de mayonaise met de mosterd en honing. Meng de fijngesneden rode kool hier doorheen en zet apart.
- Haal de kipfilets uit de pan en trek ze met een vork of met je handen uit elkaar, tot kleine reepjes. Meng er barbecue-saus naar smaak doorheen.
- Snijd de brioche broodjes doormidden en vul ze met de pulled chicken en de rode kool salade. Maak het af met gebakken uitjes.