Dit voorgerecht ziet er super fancy uit, maar schijn bedriegt: het is namelijk een van de makkelijkste voorgerechten die ik ooit heb gemaakt. Binnen een paar minuten staat dit plaatje op jouw kersttafel! Dat is natuurlijk geen overbodige luxe als je een kerstdiner kookt in een kleine (camper)keuken.
De basis voor dit lekkere voorgerecht is briochebrood: licht-zoetig en super fluffy brood dat even rondom is gebakken in de pan, waardoor het een knapperig randje krijgt. De stukjes brioche beleg je met een crème fraîche, gerookte zalm en haringkaviaar. Natuurlijk mag je ook ‘all the way’ gaan en voor echte kaviaar (eitjes van steur) kiezen, het is immers kerst! Maar haringkaviaar is een perfect alternatief als je het niet te gek wil maken.
Gerookte zalm en crème fraîche is natuurlijk een gouden combinatie. Door hier knapperig briochebrood en de licht zoutige kaviaar aan toe te voegen, heb je helemaal een smaakbom die niet misstaat op de kersttafel.
Dit voorgerecht ziet er super fancy uit, maar schijn bedriegt: het is namelijk een van de makkelijkste voorgerechten die ik ooit heb gemaakt. Binnen een paar minuten staat dit plaatje op jouw kersttafel!
De enige handelingen die nodig zijn voor dit recept is het snijden van de brioche en deze even aanbakken in de pan. Daarna hoef je alleen nog maar de brioche te bekleden en kan je zo aan tafel schuiven. Bij ons komt dit easy-but-fancy voorgerecht in elk geval op tafel deze kerst!
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Twee briochebroodjes (ongeveer 150 gram in totaal)
- 75 gram crème fraîche
- 100 gram gerookte zalm
- 4 theelepels haringkaviaar
- Boter of olijfolie
Bereiding:
- Snijd de brioche in reepjes van gelijke grootte.
- Verhit wat boter of olijfolie in de pan en bak de reepjes brioche in 3 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan.
- Bestrijk de brioche met de crème fraîche. Leg daarna op alle broodjes een plak gerookte zalm. Maak het af met een theelepeltje haringkaviaar.