Bliss balls van vijgen, hazelnoot en kokos 

Bliss balls van vijgen, hazelnoot en kokos

Bliss balls, je ziet ze overal voorbijkomen! Niet zo gek, want deze snacks van noten en zuidvruchten zijn heerlijk én gezond. Het enige nadeel is dat je voor deze snacks vaak een keukenmachine nodig hebt. Dat is nou net iets wat je niet bij de hand hebt in je kleine (camper)keuken natuurlijk.

Ik heb altijd een voorraadje bliss balls in de camper. Ideaal voor als je onderweg bent naar een nieuwe plek en tijdens het rijden trek krijgt.

Maar geen paniek, want bij dit recept voor bliss balls heb je geen keukenmachine nodig. Door de vijgen eerst te weken zijn ze namelijk lekker zacht en hechten ze snel met de fijngehakte hazelnoten en pindakaas. Deze lekkere snacks heb je dus zo gemaakt!

Ik heb altijd een voorraadje bliss balls in de camper. Ideaal voor als je onderweg bent naar een nieuwe plek en tijdens het rijden trek krijgt. Ook nemen we met een hike altijd deze snacks mee. De ingrediënten van de bliss balls zijn namelijk lekker vullend, waardoor je meteen een portie energie bij je hebt!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 6 bliss balls:

  • 8 gedroogde vijgen
  • 40 gram ongebrande hazelnoten zonder schil
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels pindakaas

Bereiding:

  • Week de gedroogde vijgen in een kommetje water. 
  • Hak de hazelnoten heel fijn.
  • Snijd de geweekte vijgen in kleine stukjes. 
  • Mix de gesneden vijgen met de fijngehakte hazelnoot, 2 eetlepels kokosrasp en 2 eetlepels pindakaas. 
  • Meng alles goed door elkaar met je handen en vorm zes kleine balletjes.
  • Rol de balletjes door wat extra kokosrasp en laat minstens een uur even opstijven in de koelkast.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief