Banana pancakes met kokos en passievrucht

Banana pancakes met kokos en passievrucht

Wat is er fijner dan de dag starten met banana pancakes? In een kwartier staan deze heerlijke kleine pannenkoekjes op tafel. Door kokosrasp door het beslag te doen, krijg je een extra lekkere structuur en smaak. Heerlijk in combinatie met vers fruit!

Wat is er fijner dan de dag starten met banana pancakes?

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

(6 banana pancakes):

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels kokosrasp (en nog wat extra om eroverheen te strooien)
  • 1 handje aardbeien
  • 1 passievrucht 
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • Boter om in te bakken

Bereiding:

  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Snijd de passievrucht doormidden.
  • Prak de bananen in een kom tot een fijne massa. Meng hier 2 eieren, 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels kokosrasp doorheen. 
  • Verwarm in een koekenpan een klein klontje boter. Schep per pannenkoekje ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan. Verwarm dan 3 tot 5 minuten, tot de ene kant mooi lichtbruin is, vervolg dan met de andere kant. Ik bakte telkens 2 banana pancakes per keer, maar als je een grote pan hebt dan zou 3 per keer ook kunnen!
  • Serveer de banana pancakes met yoghurt, honing, aardbeien en passievrucht. Strooi tot slot nog wat extra kokosrasp over de pannenkoekjes.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief