Wat is er fijner dan de dag starten met banana pancakes? In een kwartier staan deze heerlijke kleine pannenkoekjes op tafel. Door kokosrasp door het beslag te doen, krijg je een extra lekkere structuur en smaak. Heerlijk in combinatie met vers fruit!
Wat is er fijner dan de dag starten met banana pancakes?
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
(6 banana pancakes):
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels kokosrasp (en nog wat extra om eroverheen te strooien)
- 1 handje aardbeien
- 1 passievrucht
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels honing
- Boter om in te bakken
Bereiding:
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Snijd de passievrucht doormidden.
- Prak de bananen in een kom tot een fijne massa. Meng hier 2 eieren, 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels kokosrasp doorheen.
- Verwarm in een koekenpan een klein klontje boter. Schep per pannenkoekje ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan. Verwarm dan 3 tot 5 minuten, tot de ene kant mooi lichtbruin is, vervolg dan met de andere kant. Ik bakte telkens 2 banana pancakes per keer, maar als je een grote pan hebt dan zou 3 per keer ook kunnen!
- Serveer de banana pancakes met yoghurt, honing, aardbeien en passievrucht. Strooi tot slot nog wat extra kokosrasp over de pannenkoekjes.