Eén van de fijnste dingen aan reizen met een camper vind ik het buiten eten, met telkens een ander indrukwekkend uitzicht. Zodra de zon gaat schijnen heb ik zin om de barbecue aan te steken. Of in dit geval de COBB, een barbecue die je met een cobble stone of briketten verhit.
Deze aubergine-feta spiesjes met venkelzaad zijn een succes als sidedish tijdens de barbecue. Door de feta te marineren in gekneusde venkelzaadjes, balsamico azijn, olijfolie en honing, heb je een echt smaakbommetje. De aubergine eromheen die je grillt op de barbecue maakt het af! En extra fijn: dit recept is super makkelijk en je hebt hier weinig ingrediënten voor nodig.
Eén van de fijnste dingen aan reizen met een camper vind ik het buiten eten, met telkens een ander indrukwekkend uitzicht. Zodra de zon gaat schijnen heb ik zin om de barbecue aan te steken.
De eerste barbecue-avond van het jaar is dus officieel een feit! En het was weer heerlijk. De komende zomermaanden zal je dan ook meerdere barbecue-recepten gaan spotten bij Camperkeuken.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 5 a 6 spiesjes:
- 1 aubergine
- 150 gram feta
- 1 eetlepel venkelzaad
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- Spiesjes
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd met een dunschiller of een scherp mes dunne plakken in de lengte van de aubergine. Leg de plakken aubergine op een bord en bestrooi met zout (hierdoor trekt het vocht wat uit de aubergine).
- Kneus de venkelzaadjes met een mes en meng deze met de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing tot een marinade.
- Snijd de feta in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Voeg de feta blokjes aan de marinade toe en laat even intrekken.
- Rol telkens 1 feta blokje in een aubergine en prik deze op het spiesje. Op elk spiesje rijg je ongeveer 3 aubergine-feta blokjes.
- Bestrijk de aubergine rondom met olijfolie en bak deze op de COBB/barbecue in 3 tot 5 minuten per kant.