Asperges met oude brokkelkaas, peterselie en truffelolie

Asperges met oude brokkelkaas, peterselie en truffelolie

Zodra de lente is begonnen, heb ik zin in asperges! Ga jij binnenkort op pad met de camper in Nederland? Haal dit witte goud dan direct bij aspergekwekers of bij een stalletje langs de weg.

Vorige week maakten wij een tripje naar Brabant en Limburg met de camper. Ik zag de eerste asperge-borden langs de weg al opdoemen. Vol op de rem natuurlijk, want ik moest en zou asperges scoren!

Er zijn veel lekkere gerechten met witte asperges te bedenken. Zo is deze groente heerlijk met gerookte zalm en een gekookt eitje. Maar ik dacht meteen aan een recept van ons favoriete restaurant in Maastricht: café Sjiek. Daar at ik ooit asperges met oude brokkelkaas, peterselie en truffelolie. Zoveel smaak en zo makkelijk om te maken. En guess what? Super camperproof!


Ga jij binnenkort op pad met de camper in Nederland? Haal dit witte goud dan direct bij aspergekwekers of bij een stalletje langs de weg.

Dit keer dus geen eigen camperrecept, maar een recept van Café Sjiek in de schijnwerpers. O en als je een keer met de camper in de buurt van Maastricht bent, ga dan vooral bij ze eten. Wij rijden er al jaren voor om!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 witte asperges
  • 100 gram oude kaas
  • 4 eetlepels truffelolie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • Klontje boter, peper en zout

Bereiding:

  • Schil de asperges en snijd het kontje (ongeveer 2 a 3 cm) eraf.
  • Breng een pan water aan de kook met een klontje boter en wat zout. Voeg als het water kookt de asperges toe en kook ze in ongeveer 8 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges).
  • Hak ondertussen de oude kaas grof.
  • Serveer de witte asperges met de oude brokkelkaas, fijngehakte peterselie, truffelolie en peper en zout.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief