Koffie uit Bremen

Koffie uit bremen

Ik ben zeker meer een ochtendmens dan een nachtbraker. Maar ik heb wel echt (echt!) ’s ochtends dat eerste kopje koffie nodig. Aan mij elke ochtend de eer om deze koffie te gaan zetten, want mijn vriend is eerder team nachtbraker. Soms is dat ’s ochtends even doorzetten, want zeker afgelopen winter in het koude Oostenrijk, was ook camper Koos in de ochtend best (heel) fris. Maar: het is het elke ochtend meer dan waard.

Wist je dat in Bremen in Duitsland decafé koffie is uitgevonden? Laat dat alleen nou net niet de koffie zijn waar ik ’s ochtends om sta te springen… In Bremen kan je de plek bezoeken waar deze koffie zonder cafeïne voor het eerst werd gemaakt. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een lekkere koffie scoren in één van de gezellige koffietentjes.

Ik ben zeker meer een ochtendmens dan een nachtbraker. Maar ik heb wel echt (echt!) ’s ochtends dat eerste kopje koffie nodig.

Thuis hadden wij een heel fijn espressoapparaat, die we dachten onwijs te gaan missen op onze reis. En natuurlijk, die koffie wint! Maar we zijn ook echt gek op de koffie uit onze percolator. Hiervoor kopen we koffiebonen. We vinden het leuk om in elk land op zoek te gaan naar de lekkerste koffie. Zo hebben we op verschillende plekken tijdens onze reis heerlijke koffie gedronken bij een klein koffietentje, en gevraagd of we een zak koffiebonen konden kopen. Altijd een groot succes!

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief