Italië: het land van het goddelijke eten, de goddelijke wijn en de prachtige cultuur

Italië: het land van het goddelijke eten

Het fijnste aan de Italiaanse keuken vind ik dat er met zo weinig ingrediënten de heerlijkste gerechten op tafel worden gezet. Door simpelweg de lekkerste olijfolie, tomaten en burrata in te kopen, geniet je van een koningsmaal.

Italië: ik ken veel mensen die een zwak hebben voor dit land. Het goddelijke eten, de even goddelijke wijn, de prachtige oude steden en de bruisende levensstijl van de Italianen. Ik vind het heerlijk hoe de straten ‘s avonds laat nog zo levendig zijn. Ja je hoort het al, ook ik heb een zwak voor dit geweldige land.

Ook met de camper is Italië een dikke aanrader! Wij bezochten Noord-Italië toen we vanuit Kroatië weer onderweg terug naar Nederland gingen. Zo brachten we een bezoek aan de steden Venetië en Genua, en stonden we op het terrein van verschillende wijnboeren middenin de Italiaanse natuur. Deze combinatie vinden wij het allerleukste: stedentripjes en de natuur induiken.

Het fijnste aan de Italiaanse keuken vind ik dat er met zo weinig ingrediënten de heerlijkste gerechten op tafel worden gezet. Door simpelweg de lekkerste olijfolie, tomaten en burrata in te kopen, geniet je van een koningsmaal. De smaken zijn zo puur. Ik ben er gek op!

P.s. net over de brug in Venetië vind je en prima stadscamping met een directe busverbinding: camping Venezia Village. Ideaal om zo het bijzondere Venetië te ontdekken!

Italië: het land van het goddelijke eten, de goddelijke wijn en de prachtige cultuur

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief