Appelboomgaard in Zweden

Bezoek aan een appelboomgaard in Zweden

Vanmorgen dronken wij koffie en een appelsapje bij een kleine boerderij. Hier tipte de dochter van het familiebedrijf dat de heerlijke appelsap van appelboomgaard Rudenstams was. Deze prachtige appelboomgaard ligt in het zuiden van Zweden, nabij het meer Vättern. Het fijne van onze reis is dat we (bijna) nooit een plan hebben. Na haar tip hebben we dus koers gezet richting de appelboomgaard om te ontdekken waar deze heerlijke appelsap vandaan kwam.

In totaal bestaat de appelboomgaard uit 30 hectare, waar ze meer dan 15 verschillende soorten appels hebben. Ook kan je hun eigen zwarte en witte bessen kopen.

De gaard ligt hoger gelegen op een heuvel, met uitzicht over een spiegelglad meer én vele velden vol met appelbomen. In totaal bestaat de appelboomgaard uit 30 hectare, waar ze meer dan 15 verschillende soorten appels hebben. Ook kan je hun eigen zwarte en witte bessen kopen. We kochten een appelsap en een mousserende witte bessensap, en genoten hiervan met uitzicht oer de velden. De sappen zijn vol van smaak en minder zoet dan je gewend bent. Echt een aanrader met warm weer!

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief