Dit gerecht ziet er op de campertafel uit als een echt spektakelstuk! Maar wist je ook dat spaghetti vongole heel camperproof is om te maken? Je hebt maar handvol ingrediënten nodig en echt iédereen kan dit gerecht in elkaar draaien!
Ik ben gek op vongole! Deze kleine venusschelpjes zitten vol met smaak en geven mij een echt zomergevoel. Spaghetti vongole is (terecht) een extra klassieker geworden die bij veel mensen op tafel komt. In dit recept voeg ik tomatenpuree en cherrytomaatjes toe, voor een frisse twist. Andere smaakmakers zijn rode peper, sjalot, knoflook en platte peterselie. Wees vooral niet zuinig met de knoflook, dit is onmisbaar in deze lekkere pasta. Buon appetito!
P.s. tussen de schelpjes kan veel zand zitten. Zorg er daarom voor dat je de vongole goed wast van te voren. Tip: door de schelpjes even te weken in koud water met grof zeezout, laten ze hun zand sneller los.
Ik ben gek op vongole! Deze kleine venusschelpjes zitten vol met smaak en geven mij een echt zomergevoel.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram (volkoren)spaghetti
- 500 gram vongole (venusschelpjes)
- 1 rode peper
- 3 knoflooktenen
- 1 sjalot
- 12 cherrytomaatjes
- 70 gram tomatenpuree
- 20 gram platte peterselie
- 100 ml witte wijn
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Was de vongole grondig. Vul daarna een grote kom met koud water en wat zout en laat de vongole hier even in staan, was daarna nog een keer en verwijder alle schelpjes die open of stuk zijn.
- Kook de spaghetti naar aanleiding de instructies op de verpakking.
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in kleine stukjes en hak de peterselie grof. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook, sjalot en rode peper in 3 tot 5 minuten glazig. Voeg dan de tomatenpuree en cherrytomaatjes toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de vongole toe en bak minuut mee. Blus af met de witte wijn en laat de vongole, met de deksel half op de pan, op zacht vuur stoven. Schep af en toe om. Als de schelpjes allemaal open zijn, dan is de vongole gaar (eventuele schelpjes die dicht blijven kan je niet eten).
- Voeg de spaghetti aan de vongole toe en schep alles door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.