Deze heerlijke noodlesalade is het ideale gerecht om lekker buiten op te eten! Extra fijn: je kan het van te voren bereiden. Dus na een fijne dag buiten de (camper)deur, hoef je alleen maar de salade uit de koelkast te halen en op te scheppen!
Dit gerecht zit vol met lekkere smaakmakers. De noodles combineer je met zoete mango, pittige peper en knoflook, crunchy pindakaas en cashewnoten en smaakmakers als sesamolie en sojasaus. Veel verschillende structuren en smaken dus! Ik was daarom meteen fan van deze noodlesalade.
Van deze salade kan je ook heel goed een dubbele portie maken, om zo twee dagen van het gerecht te kunnen genieten. Wil je nog wat bij de salade serveren? Denk dan aan gemarineerde en gebakken blokjes tempeh, kippendij of zalm!
Deze heerlijke noodlesalade is het ideale gerecht om lekker buiten op te eten! Extra fijn: je kan het van te voren bereiden. Dus na een fijne dag buiten de (camper)deur, hoef je alleen maar de salade uit de koelkast te halen en op te scheppen!
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
- 175 gram (soba)noodles
- 200 gram paddenstoelen
- 100 gram taugé
- 0,5 komkommer
- 0,5 mango
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 1 lente-ui
- 1 knoflookteen
- 2 handjes cashewnootjes
- 2 eetlepels pindakaas
- Sesamolie
- Sojasaus
Bereiding:
- Rooster de cashewnoten in een pan in een klein scheutje olie en wat zout in 3 minuten goudbruin.
- Kook de noodles naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Snijd de paddenstoelen in kleinere stukjes en snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de rode peper fijn.
- Haal de schil van de komkommer en de mango en snijd beide in kleinere stukjes.
- Bak de paddenstoelen in een scheutje sesamolie in 5 minuten lichtbruin.
- Meng voor de dressing in een kommetje 2 eetlepels pindakaas met 3 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel sojasaus en het sap van een halve limoen.
- Meng de afgegoten noodles met de gebakken paddenstoelen, de mango, de komkommer, de taugé, de rode peper en de saus.
- Schep de noodlesalade op de borden. Maak het af met ringetjes lente-ui en geroosterde cashewnoten.