De hoofdpersoon in dit lekkere vegetarische stoofje is de kikkererwt! Deze peulvrucht is heel voedzaam en komt op veel plekken in de wereld in gerechten voor. Een mooie bonus: kikkererwten uit blik zijn ideaal om mee te nemen tijdens je campertrip en een fijne budgetkeuze!
Veel stoofjes moeten lang pruttelen, maar deze variant staat binnen 20 minuten op je campertafel.
Het stoofje breng je op smaak met ras el hanout. Eén van mijn favo kruidenmengsels! Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel meer dan 20 kruiden, waaronder kaneel, kruidnagel, kurkuma en nootmuskaat. Knallers van ingrediënten waardoor je stoofje meteen heerlijk op smaak is.
Veel stoofjes moeten lang pruttelen, maar deze variant staat binnen 20 minuten op je campertafel. Ook de tomaten uit blik en de tomatenpuree kan je zo uit je camperkastje trekken. Dat combineer je met verse cherrytomaatjes, spinazie en feta en je hebt een heerlijk gerecht!
P.s. liever vegan? Vervang de feta dan voor een veganistische kaas!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram spinazie
- 400 gram kikkererwten
- 400 gram gepelde tomaten uit blik
- 70 gram tomatenpuree
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 2 theelepels ras el hanout
- 150 gram rijst
- Feta naar smaak
- 2 handjes amandelen
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Kook de rijst naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een pan, bak hierin in 3 minuten de knoflook en ui glazig. Voeg de ras en hanout toe en bak een minuut mee.
- Voeg dan de afgegoten kikkererwten, de tomaten uit blik, de tomatenpuree en de cherrytomaatjes toe. Roer door elkaar en laat 5 tot 10 minuten stoven.
- Voeg dan in delen de spinazie toe, blijft ondertussen roeren. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Schep de kikkererwtenstoof en de rijst op de borden. Maak met af met amandelen en verkruimelde feta.