Deze pasta zit vol met heerlijke Spaanse ingrediënten. Ik inspireerde deze pasta op de producten die je ook vaak in een paella verwerkt: smaakvolle chorizo, knapperige doperwten, frisse citroen, geroosterd paprikapoeder en verse peterselie.
Maak dit zonnige gerecht juist ook op een regenachtige en herfstige dag. Dit is de ideale manier om de zomer nog even terug te brengen!
Door ervoor te kiezen om deze ingrediënten te verwerken in een pasta, ben je lekker snel klaar en is het gerecht daarmee extra camperproof! In 20 minuten staat dit smaakvolle gerecht op de campertafel.
Maak dit zonnige gerecht juist ook op een regenachtige en herfstige dag. Dit is de ideale manier om de zomer nog even terug te brengen!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram penne (of andere pasta)
- 250 gram chorizo
- 200 gram cherrytomaatjes
- 100 gram doperwten
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel geroosterd paprikapoeder
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- Peterselie naar smaak
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Kook de pasta naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de chorizo in kleine stukjes en de cherrytomaatjes doormidden.
- Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in 3 minuten glazig. Voeg dan de chorizo toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en de doperwtjes toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg de gekookte pasta toe en verwarm nog 2 tot 3 minuten.
- Schep de pasta op de borden en maak het af met verse peterselie, peper en zout en geraspte citroenschil.