De combinatie van de smaakvolle tonijnsalade met fricandeau, romige avocado, frisse lente-ui en de sweet chilisaus is heerlijk. Je maakt de wraps in een paar kleine stappen en bakt ze daarna kort in een (grill)pan of op de barbecue.
Soms heb je dat: je eet ergens iets en het blijft in je geheugen hangen! Zo vierde ooit (jaren geleden) een goede vriendin haar 21ste verjaardag in de tuin bij haar ouders. Haar vader maakte wraps met vitello tonato, met daarbij sweet chilisaus. Het klinkt misschien niet heel culinair, maar wat was dit lekker. En laat deze wraps nou ook super camperproof zijn!
Heel precies weet ik niet meer hoe deze wraps in elkaar zaten. Maar geïnspireerd op de wraps die ik at op deze zonnige verjaardag, maakte ik onderstaand recept.
De combinatie van de smaakvolle tonijnsalade met fricandeau, romige avocado, frisse lente-ui en de sweet chilisaus is heerlijk. Je maakt de wraps in een paar kleine stappen en bakt ze daarna kort in een (grill)pan of op de barbecue.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 wraps:
- 2 wraps
- 150 gram tonijn uit blik (in olie)
- 100 gram fricandeau
- 1 avocado
- 1 lente-ui
- 50 gram veldsla
- 2 handjes pijnboompitten
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- Sweet chilisaus naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
- 4 kleine satéprikkertjes
Bereiding:
- Meng de tonijn uit blik met de mayonaise, mosterd en wat peper en zout.
- Snijd de avocado in dunne plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes.
- Rooster in een droge pan de pijnboompitten en zet apart.
- Bekleed de wraps met de tonijnsalade. Vervolg met de plakjes fricandeau, plakjes avocado, veldsla, lente-ui en pijnboompitten.
- Rol de wraps op en zet ze vast met 2 satéprikkertjes per wrap.
- Bestrijk de wraps met een laagje olijfolie en bak ze in een hete (grill)pan of op de barbecue in ongeveer 3 minuten per kant.
- Serveer de wraps met sweet chilisaus.