Courgetti met miso-gamba’s en geroosterde sesam

Courgetti met miso-gamba’s en geroosterde sesam

Italy meets Asia! Want deze pasta van courgette zit vol met heerlijke oosterse ingrediënten. Ik ben gek op de smaak van miso. Je maakt hier heel eenvoudig een lekkere saus van door de miso-pasta te mixen met wat water. 

In dit recept bak ik de courgetti daarom kort in een klein scheutje olie. Het resultaat? Een licht knapperige courgetti die je ideaal als pasta kan gebruiken.

Dit gerecht is lekker gezond omdat je courgette als basis gebruikt in plaats van pasta. Je verwacht misschien dat je de courgetti even moet koken in de pan. Maar het risico hiervan is dat het snel slap en waterig wordt. In dit recept bak ik de courgetti daarom kort in een klein scheutje olie. Het resultaat? Een licht knapperige courgetti die je ideaal als pasta kan gebruiken. Wij zijn fan! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes of 400 gram voorgesneden courgetti
  • 250 gram gepelde gamba’s
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 lente-ui
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels miso pasta
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Rasp de courgettes met een mandoline of spiraalsnijder tot courgetti. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Rooster het sesamzaad in een droge pan in 3 a 4 minuten lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
  • Snipper de rode ui, snijd de knoflook en het rode pepertje fijn en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Verhit in een grote koekenpan een klein scheutje zonnebloemolie en bak de gesneden knoflook en de rode ui in 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de courgetti toe en bak deze kort (zo’n 2 minuten). Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de pasta op een bord. Dek af met aluminiumfolie of een bord, zodat het warm blijft.
  • Meng de miso pasta met twee eetlepels water.
  • Verhit weer een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak de gamba’s rondom bruin. Voeg na 3 minuten de miso-saus toe en laat de saus een beetje intrekken.
  • Schep de courgetti pasta op 2 borden, vervolg met de miso-gamba’s en maak met af met lente-ui, rode peper en geroosterd sesamzaad.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief