Dit heerlijke voorgerecht kan je feestelijk serveren tijdens een kerstdiner, maar ook midden in de zomer op een warme dag! De dressing en de avocadomousse heb je zo gemaakt, en de zalmtataki hoeft maar 20 seconden per kant in de pan. Dit heerlijke voorgerecht staat daarom binnen een kwartier op tafel, en ziet er wel super feestelijk uit.
Dit heerlijke voorgerecht staat binnen een kwartier op tafel, en ziet er wel super feestelijk uit.
Liever vegetarisch/veganistisch? Vervang de zalmtakati dan voor plakjes aubergine die je per kant bakt in een (grill)pan. Dit is ook heerlijk met de avocadomousse, de Aziatische dressing en de geroosterde sesamzaadjes.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram zalmfilet
- 1,5 avocado
- 1 citroen
- 2 handjes sesamzaad
- 1 lente-ui
- Sesamolie
- Rijstazijn
- Sojasaus
- Honing
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin is gekleurd. Zet apart.
- Prak de avocado met het sap van een halve citroen en 2 eetlepels sesamolie. Voeg een beetje peper en zout toe en meng alles goed. Zet apart.
- Maak een dressing van 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels rijstazijn en het sap van een halve citroen. Zet apart.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Dep de zalmfilet droog en besprenkel hem met wat sesamolie, sojasaus en peper en zout.
- Verwarm een pan op het vuur. Als de pan goed heet is bak je de zalm heel kort aan beide zijden (max 20 seconden per kant).
- Snijd de zalm in dunne plakken en dip de zijkanten in de geroosterde sesam – zo krijg je een mooi sesamlaagje rondom de plakjes.
- Serveer de zalm met avocadomousse, lente-ui ringetjes en de dressing.