Zodra de koude dagen zijn intrede maken, heb ik zin in lekker verwarmende gerechten. Een echt gerecht voor de koude herfstdagen is natuurlijk boerenkoolstamppot. Maar wist je dat je deze typische wintergroente ook heerlijk kan verwerken in andere gerechten? Ook een dikke tip als je boerenkool over hebt nadat je een lekkere stamppot hebt gemaakt.
Boerenkool heeft een stevige koolsmaak, die top combineert met een romige saus en pittige chorizo. De frisse tomaatjes maken het af!
Eén van de lekkere gerechten die ik weleens maak met boerenkool is deze volkoren penne met een romige saus en boerenkool. Boerenkool heeft een stevige koolsmaak, die top combineert met een romige saus en pittige chorizo. De frisse tomaatjes maken het af!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram volkoren penne
- 250 gram boerenkool (voorgesneden)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 gram feta
- 150 gram chorizo
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 sjalotjes
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels gehakte nootjes
Bereiding:
- Kook de penne naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de chorizo in kleine stukjes.
- Bak de chorizo in een pan tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Haal uit de pan en zet apart.
- Bak de sjalotjes en de knoflook in de overgebleven olie van de chorizo. Voeg na een 3 minuten de boerenkool toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg daarna de cherrytomaatjes, de chorizo, crème fraîche en de gekookte pasta toe en verwarm nog een paar minuten tot alles warm is. Blijf tussendoor goed alles door elkaar scheppen.
- Schep de pasta op de borden, verkruimel de feta erboven en serveer met wat gehakte nootjes.