Dit is echt zo’n ‘altijd-goed’ gerecht. Deze lekkere spaghetti met smaakvolle pittige gehaktballetjes is bij ons inmiddels een echte klassieker. Eet je liever geen vlees? Dan kan je dit gerecht ook heel goed met vegetarisch gehakt maken.
Door sambal in de gehaktballetjes toe te voegen, krijgen ze net iets meer pit! De basilicum geeft een lekker frisse toevoeging.
Ik maak deze spaghetti vaak na het sporten of na een lange hike door de natuur. Dan heb ik extra veel zin in een lekkere pasta. Door sambal in de gehaktballetjes toe te voegen, krijgen ze net iets meer pit! De basilicum geeft een lekker frisse toevoeging.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram spaghetti
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 400 gram cherrytomaatjes uit blik
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- Basilicum naar smaak
- Parmezaan naar smaak
- Peper naar smaak
- Klontje boter om in te bakken
Ingrediënten gehaktballetjes: - 400 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel sambal
Bereiding:
- Kook de spaghetti naar aanleiding van de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes met elkaar. Kneed het geheel goed door en rol 24 kleine gehaktballetjes.
- Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes (eventueel in delen) rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en bak de rode ui en knoflook in het overgebleven vet. Voeg na 3 minuten de tomaat uit blik, twee eetlepels ketjap, een theelepel sambal en de gehaktballetjes toe. Laat 10 minuten op een laag vuur stoven, schep af en toe door.
- Voeg dan de spaghetti toe en verwarm nog even mee.
- Schep de spaghetti op de borden. Maak het af met verse parmezaan, basilicumblaadjes en peper naar smaak.