Een kleine ode aan ei-wraps! Tja… het klinkt misschien niet zo culinair of spectaculair, maar ik ben echt fan van ei-wraps. Je maakt ze zo en het is toch een heel compleet gerecht als je de ei-wraps met een lekkere vulling eet. Ideaal dus als lunchgerecht of als diner, met een frisse salade ernaast.
Ik ben fan van ei-wraps. Je maakt ze zo en het is toch een heel compleet gerecht als je de ei-wraps met een lekkere vulling eet.
Ik maakte deze ei-wraps met een vulling van gewokte spinazie en feta op een zonnige dag, na een lange wandeling in het midden van Zweden. We stonden weer op een fijn wildkampeerplekje met uitzicht over een prachtig meer. Ik wilde dus lekker snel weer buiten van dit uitzicht én het zonnetje genieten. Deze ei-wraps stonden zo op tafel en waren precies waar ik trek in had op een zonnige dag. Zeker een aanrader dus!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 wraps:
- 4 eieren
- Scheutje melk
- 2 eetlepels fijngesneden verse bieslook
- 200 gram spinazie
- 100 gram feta
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram zwarte olijven
- 2 handjes pecannoten
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Rooster de pecannoten in een klein beetje olie en zout in de pan tot ze lichtbruin zijn. Zet apart.
- Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en de olijven doormidden.
- Kluts twee eieren met een scheutje melk, de helft van de fijngesneden bieslook en een beetje peper en zout.
- Verhit in een kleine koekenpan een scheutje en bak de omelet in 3 tot 5 minuutjes op een middenhoog vuurtje, met een deksel op de pan. Haal de omelet voorzichtig uit de pan. Herhaal dan de stappen voor de tweede omelet.
- Verhit in een pan een scheutje olie en bak hierin de spinazie kort, voeg telkens een nieuw deel toe. Voeg de zongedroogde tomaten en olijven toe en zet het vuur uit.
- Schep de gewokte spinazie in de ei-wraps. Vervolg met verkruimelde feta en strooi daarna de geroosterde pecannootjes eroverheen.