Deze tomatensalade met romige burrata, gebakken kappertjes en ingelegde ui zit vol met smaak. En extra fijn: hij staat zo op tafel!
Ingelegde ui maken lijkt misschien moeilijk, maar het is zo gedaan (en superlekker!)
Ingelegde ui maken lijkt misschien moeilijk, maar het is zo gedaan. Je kan de ingelegde rode ui na een half uurtje al eten, maar ze zijn extra lekker als ze nog wat langer hebben kunnen trekken. Een andere smaakmaker in dit gerecht zijn de gebakken kappertjes. Door de kappertjes te bakken in wat olijfolie en zout, worden ze knapperig en wat minder zuur.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Gemengde sla
- 150 gram burrata
- 6 trostomaten
- 1 rode ui
- 50 gram kappertjes
- 2 handjes walnoten
- 100 ml witte wijnazijn
- 1/2 eetlepel suiker
- Peperkorrels
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Breng in een pannetje de witte wijnazijn, de suiker, enkele peperkorrels en 100 ml water samen aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Doe de rode ui samen met het mengsel in een glazen pot met een deksel. Na een half uurtje zie je de ui al roze kleuren en kan je hem al eten. Als je nog iets langer wacht, is hij nóg lekkerder.
- Verhit in een koekenpan op het vuur een klein scheutje olie. Bak de walnoten hierin met een beetje zout rondom bruin. Zet apart.
- Verhit in dezelfde pan weer een scheutje olijfolie. Bak hierin de afgegoten kappertjes met wat zout ongeveer 3 minuten licht knapperig. Zet apart.
- Snijd de tomaten in kwarten.
- Verspreid de sla over twee borden. Verdeel dan de burrata en de tomatenpartjes over de sla. Vervolg met de gebakken kappertjes, de ingelegde ui en de gebakken walnoten. Besprenkel tot slot olijfolie over de sla en breng het op smaak met peper en zout.